Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mersch: Η επιβράδυνση της ευρωζώνης είναι αυτή που περιμέναμε

Αναφερόμενος στις αναπάντεχες δυσκολίες της Γερμανίας, σημείωσε ότι αποδίδονται στις έκτακτες επιβαρύνσεις του τομέα αυτοκινητοβιομηχανίας και ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία πριν αντιδράσει η ΕΚΤ.

Mersch: Η επιβράδυνση της ευρωζώνης είναι αυτή που περιμέναμε

Η επιβράδυνση της ευρωζώνης παραμένει σε συνέπεια με τις πρόσφατες προβλέψεις, οπότε δεν απαιτείται πολιτική ανταπόκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημείωσε ο Yves Mersch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε εφημερίδα της Σλοβακίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οικονομικοί δείκτες από την παραγωγή μέχρι το επενδυτικό κλίμα έχουν προκαλέσει έκπληξη με την καθοδική τους πορεία τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι αυτό που περιμέναμε», είπε ο Mersch. «Και σήμερα που έχει έρθει η επιβράδυνση, δεν χρειάζεται να εξετάσουμε και πάλι τη δική μας ανταπόκριση».

«Τα θεμελιώδη δεν έχουν αλλάξει, αλλά η πολιτική αβεβαιότητα έχει αυξηθεί», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στις αναπάντεχες δυσκολίες της Γερμανίας, ο Mersch σημείωσε ότι αποδίδονται στις έκτακτες επιβαρύνσεις του τομέα αυτοκινητοβιομηχανίας και ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία πριν αντιδράσει η ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,5% το 2018, με τον πιο αδύναμο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών, καταγράφοντας μία σαφή επιβράδυνση από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία έχει απέναντί της την παγκόσμια οικονομία που έχει κατεβάσει τόνους, τις εμπορικές διαμάχες που τροφοδοτεί ο Ντόναλντ Τραμπ και τον κίνδυνο αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v