Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπιβίωσε της πρότασης μομφής η Τερέζα Μέι

Τη στήριξη 325 βουλευτών σε σύνολο 650 έλαβε η Τερέζα Μέι. Πρότεινε γύρο διαβουλεύσεων με αρχηγούς των κομμάτων. Δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα αποκλείσει το ενδεχόμενο άτακτου Brexit ζήτησε ο Κόρμπιν.

Eπιβίωσε της πρότασης μομφής η Τερέζα Μέι

Η Βουλή των Κοινοτήτων στήριξε τη Βρετανίδα πρωθυπουργού στην πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά τη χθεσινή συντριπτική ήττα στη ψηφοφορία για την συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την πρόταση καταψήφισαν 325 βουλευτές, ενώ θετική ψήφο έδωσαν 306 μέλη του κοινοβουλίου. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η κα. Μέι δήλωσε ικανοποιημένη που το κοινοβούλιο εξέφρασε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της, λέγοντας πως θα συνεχίσει να εργάζεται για να επιτύχει το Brexit. 

H ίδια τόνισε πως θα ξεκινήσει από σήμερα συναντήσεις με αρχηγούς των κομμάτων. Υποσχέθηκε ότι θα προσεγγίσει τις συναντήσεις αυτές με εποικοδομητική διάθεση και υπογράμμισε πως είναι διατεθειμένη να εργαστεί με κάθε μέλος του κοινοβουλίου. 

Ο κ. Κόρμπιν διαμήνυσε από την πλευρά του πως προτού ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο πολιτικών ηγετών, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v