Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Brexit: Ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα χρειαζόταν ένα χρόνο για τη διοργάνωσή του

Η κυβέρνηση εκτιμά πως θα χρειαζόταν τουλάχιστον έναν χρόνο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Brexit, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάστηκε σε βουλευτές.

Brexit: Ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα χρειαζόταν ένα χρόνο για τη διοργάνωσή του

Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα χρόνο για να διοργανωθεί, σύμφωνα με την επίσημη κατευθυντήρια γραμμή της κυβέρνησης που παρουσιάστηκε σήμερα στους βουλευτές, τόνισε μια πηγή στο γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Νωρίτερα, μια εκπρόσωπος της Μέι ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι ένα μονοσέλιδο έγγραφο παρουσιάστηκε σε βουλευτές κατά τη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την εξεύρεση του επόμενου βήματος για το Brexit.

«Για να τροφοδοτήσουμε τις συζητήσεις, ένα πολύ σύντομο έγγραφο καθόρισε λεπτομερώς τον αριθμό των μηνών που θα χρειαζόντουσαν, αυτό ήταν μόνο ενδεικτικό και η θέση μας φυσικά είναι ότι δεν θα διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ η πηγή.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός διεξάγει σήμερα συναντήσεις με βουλευτές όλων των κομμάτων μια προσπάθεια εξεύρεσης διεξόδου για τον τρόπο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μετά την συντριπτική ήττα που συνάντησε το σχέδιο που έφερε στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Παρά το γεγονός ότι η Μέι έχει επανειλλημένα απορρίψει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ μιας δεύτερης ψηφοφορίας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v