Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία προς Βρετανία: Θα μας λείψετε

«Χωρίς το σπουδαίο έθνος σας, η Ευρώπη δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα», τονίζουν σε επιστολή τους Γερμανοί πολιτικοί, βιομήχανοι και καλλιτέχνες. O πόλεμος, οι μπίρες, το τσάι και το... βρετανικό χιούμορ που θα λείψουν. Υπογράφει και η διάδοχος της Μέρκελ.

Γερμανία προς Βρετανία: Θα μας λείψετε

H προστατευόμενη της Αγκελα Μέρκελ και πρόεδρος του CDU απευθύνθηκε στους Βρετανούς την Παρασκευή, καλώντας τους να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τόνισε ότι οι συμπατριώτες της δεν ξεχνούν πώς η Βρετανία υποδέχτηκε τη Γερμανία ως κράτος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ που διαδέχθηκε τη Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, συμμετέχει στην έκκληση της τελευταίας στιγμής Γερμανών πολιτικών, βιομηχάνων και καλλιτεχνών προς τους Βρετανούς, καθώς ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την έξοδό τους σε 70 μέρες.

«Χωρίς το σπουδαίο έθνος σας, η ήπειρος δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα», αναφέρουν σε επιστολή τους, που δημοσιεύει η εφημερίδα The Times.

«Μετά τη φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανία δεν μας εγκατέλειψε. Καλωσόρισε τη Γερμανία ως κυρίαρχο έθνος και ευρωπαϊκή δύναμη», σημειώνεται.

Πέρα από τον πόλεμο και την ειρήνη, υπογραμμίζουν κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα χάσουν, εάν η Βρετανία αποχωρήσει από το μπλοκ, στο οποίο μπήκε το 1973.

«Θα μας λείψει το θρυλικό βρετανικό χιούμορ και να πηγαίνουμε στη παμπ μετά τη δουλειά για να πιούμε μία μπίρα. Θα μας λείψει το τσάι με γάλα και η οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Και θα μας λείψει να βλέπουμε panto (σ.σ. είδος θεατρικής παράστασης) τα Χριστούγεννα».

«Αλλά το πιο σημαντικό από όλα, θα μας λείψει ο βρετανικός λαός -οι φίλοι μας», αναφέρουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v