Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ποια περίπτωση η Βρετανία πρέπει να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές

Στο θέμα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας ωστόσο ότι η συζήτηση είναι θεωρητική, καθώς δεν έχει υποβληθεί τέτοιου είδους αίτημα από το Λονδίνο.

Σε ποια περίπτωση η Βρετανία πρέπει να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποδηλώνει ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εάν η χώρα πρόκειται να παραμείνει στη ΕΕ μετά από την πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου, στις 2 Ιουλίου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είπε στην τακτική ενημέρωση Τύπου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα από το Λονδίνο για παράταση της διορίας της 29ης Μαρτίου, όσον αφορά την αποχώρηση από την ΕΕ και γι’  αυτό κάθε συζήτηση είναι θεωρητική.

«Εμείς… ως θεματοφύλακας των συνθηκών της ΕΕ, προτείνουμε προσοχή με οποιαδήποτε υπόδειξη ότι το δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τους κανόνες που εφαρμόζονται, θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση», είπε ο Σχοινάς.

«Εχουμε ένα νομικά συγκροτημένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο απαιτεί άμεσα εκλεγμένους ευρωβουλευτές από όλα τα κράτη-μέλη το αργότερο την πρώτη μέρα της νέας θητείας του κοινοβουλίου, που αυτή τη φορά είναι στις 2 Ιουλίου», πρόσθεσε.

«Αυτή είναι η νομική κατάσταση. Ως θεματοφύλακες της συνθήκης θα προτιμούσαμε να παραμείνουμε μέσα στην ισχύουσα έννομη τάξη», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v