Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Mercedes ανοίγει νέο εργοστάσιο στην Πολωνία

Η Πολωνία έχει ηγετική θέση στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση της νέας επένδυσης από τη γερμανική εταιρεία.

Η Mercedes ανοίγει νέο εργοστάσιο στην Πολωνία

Η Mercedes-Benz θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών στο Γιαβόρ στην Πολωνία, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένας επενδυτής ο οποίος είναι μαζί μας για κάποια χρόνια μας εμπιστεύτηκε ξανά και στο ίδιο μέρος στο Γιαβόρ» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Μοραβιέτσκι.

«Η απόφαση της Mercedez-Benz να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών για ένα νέο είδος οχημάτων στο Γιαβόρ δείχνει πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας αξιολογούν θετικά το επενδυτικό κλίμα και θέλουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται εδώ. Είμαστε μάρτυρες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης στην οποία η Πολωνία έχει ηγετικό ρόλο» τόνισε ο ίδιος.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε από την πλευρά της πως θα «επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών σε εννιά εργοστάσια». Η εγκατάσταση θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τα γερμανικά σύνορα.

Όπως μεταδίδει το Electrek, το εργοστάσιο θα δημιουργήσει 300 θέσεις εργασίας και θα παράγει μπαταρίες για τα νέα οχήματα EQ της Μercedes-Benz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v