Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Κατέβασε ταχύτητα η επιχειρηματική δραστηριότητα

Ο σύνθετος ΡΜΙ της IHS Markit υποχώρησε στις 50,7 μονάδες τον Ιανουάριο, στο πιο αδύναμο σημείο από τον Ιούλιο του 2013, ενώ ήταν χαμηλότερος και από την τελική ανάγνωση των 51,1 του Δεκεμβρίου. Βυθίστηκε η μεταποίηση.

Ευρωζώνη: Κατέβασε ταχύτητα η επιχειρηματική δραστηριότητα

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη κατέβασε τόνους στην έναρξη της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος ΡΜΙ της εταιρείας υποχώρησε στις 50,7 μονάδες τον Ιανουάριο, στο πιο αδύναμο σημείο από τον Ιούλιο του 2013 ενώ ήταν χαμηλότερος και από την τελική ανάγνωση των 51,1 μονάδων του Δεκεμβρίου.

Ηταν επίσης χαμηλότερα και από την πρόβλεψη αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters και έκανε λόγο για μέτρια άνοδο, στις 51,4 μονάδες.

Μόλις που παραμένει υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα στοιχεία υποδηλώνουν οικονομική ανάπτυξη χαμηλότερη από 0,1% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ο δείκτης ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων υποχώρησε στις 49,3 μονάδες από 50,7, για πρώτη φορά κάτω από το όριο των 50, από τα τέλη του 2014.

Ο δείκτης υπηρεσιών υποχώρησε στις 50,8 μονάδες από 51,2 τον Δεκέμβριο, κοντά σε χαμηλό πεντέμιση ετών. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στις 51,5.

Ο ΡΜΙ στον τομέα μεταποίησης βυθίστηκε σε χαμηλό τετραετίας τον Ιανουάριο, στις 50,5 μονάδες από 51,4. Ηταν επίσης χαμηλότερα από τις προβλέψεις, που εκτιμούσαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v