Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρος: Μίλια μακριά ΗΠΑ και Κίνα στο εμπόριο

Το μεγάλο εμπορικό έλλειμμα και το σχέδιο «Made in China 2025» παραμένουν τα δύο «αγκάθια» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των δύο χωρών, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου.

Ρος: Μίλια μακριά ΗΠΑ και Κίνα στο εμπόριο

Οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται πολύ μακριά από την επίλυση των εμπορικών τους διαφωνιών, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα οι δύο χώρες να καταλήξουν σε συμφωνία, υποστήριξε την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος. 

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται πολλά μίλια μακριά από μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα» υπογράμμισε ο κ. Ρος σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Squawk Box».

Ο κ. Ρος σημείωσε πως μεγάλη αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων σχεδιάζει να έρθει στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα για έναν γύρο εμπορικών συνομιλιών. Ανέφερε ωστόσο πως είναι πολύ νωρίς να κρίνει πού θα οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις. 

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, τα δύο μεγάλα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις είναι το «απαράδεκτα μεγάλο εμπορικό έλλειμμα» των ΗΠΑ με την Κίνα, καθώς και το σχέδιο του Πεκίνου «Made in China 2025» για κυριαρχία της Κίνας στην τεχνολογία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v