ΗΠΑ: Ετήσια άνοδος 2,9% στο εργασιακό κόστος

Οι μισθοί, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 70% του κόστους απασχόλησης, σημείωσαν άνοδο 0,6% το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί ενισχύθηκαν 3,1%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Ιούνιο του 2008.

ΗΠΑ: Ετήσια άνοδος 2,9% στο εργασιακό κόστος

To εργασιακό κόστος κινήθηκε σταθερά υψηλότερα στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τα τελευταία δέκα χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης κόστους απασχόλησης ενισχύθηκε 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, ο δείκτης πραγματοποίησε άλμα 2,9%. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2008.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν τριμηνιαία άνοδο την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Οι μισθοί, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 70% του κόστους απασχόλησης, σημείωσαν άνοδο 0,6% το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί ενισχύθηκαν 3,1%. Τούτη είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Ιούνιο του 2008.

Εν τω μεταξύ, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κινήθηκαν 0,7% υψηλότερα μετά από άνοδο 0,8% την προηγούμενη περίοδο. Οι μισθοί του δημοσίου σημείωσαν άνοδο 0,6% το τέταρτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v