Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Mέι απορρίπτει τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε. μετά το Brexit

Σε επιστολή της προς τον Τζέρεμι Κόρμπιν, η Βρετανίδα πρωθυπουργός αποκλείει τη συμμετοχή της χώρας σε μια τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Mέι απορρίπτει τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε. μετά το Brexit
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απέρριψε την ιδέα μίας τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ, προκαλώντας ψυχρολουσία σε όσους ήλπιζαν ότι θα μεταβάλει την πολιτική της για το Brexit, για να ενισχυθεί έναντι της αντιπολίτευσης.

Η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου αλλά ακόμα δεν έχει επιτύχει μία συμφωνία για το θέμα, που να είναι αποδεκτή από τις Βρυξέλλες και το βρετανικό κοινοβούλιο. Αυτό αυξάνει τις ανησυχίες για μια άτακτη έξοδο που θα έπληττε την οικονομία της, την πέμπτη μεγαλύτερη παγκοσμίως.

Η αντιπολίτευση ζήτησε την περασμένη εβδομάδα μία συμφωνία εξόδου που θα περιλαμβάνει μία μόνιμη και ολοκληρωμένη τελωνειακή ένωση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το γραφείο της Βρετανίδας πρωθυπουργού όμως δημοσίευσε αργά την Κυριακή την απάντησή της αναφέροντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πιστεύετε ότι θα είναι προτιμότερο να ζητήσετε να έχουμε λόγο στις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ αντί για τη δυνατότητα να επιτύχουμε μία δική μας», ανέφερε η κα Μέι σε τρισέλιδη επιστολή της προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός και η κυβέρνησή της έχει επανειλημμένα πει ότι η συμμετοχή στην τελωνειακή ένωση θα αποτρέψει μία ανεξάρτητη εμπορική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v