Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βάιντμαν: Η ευρωζώνη παραμένει ευάλωτη σε κρίσεις

«Στο τέλος της ημέρας, θα μπορούσε να γίνει όλο και πιο δύσκολο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να είναι προσηλωμένη στην δέσμευσή της για σταθερότητα του νομίσματος», τόνισε ο επικεφαλής της Bundesbank.

Βάιντμαν: Η ευρωζώνη παραμένει ευάλωτη σε κρίσεις

Η ευρωζώνη δεν είναι ακόμη πλήρως θωρακισμένη απέναντι σε κρίσεις, οπότε η Ευρωπαϊκή
Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει ακόμη να λειτουργεί ως μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων, διακινδυνεύοντας έτσι την ανεξαρτησία της, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν.

«Θα πρέπει να διευθετηθούν επαρκώς συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η έλλειψη αξιοπιστίας των δημοσιονομικών κανόνων ή ο επιβλαβής σύνδεσμος κρατών-τραπεζών», δήλωσε ο Βάιντμαν σε
ομιλία του στην Πρετόρια.

Οπως μεταδίδει το Reuters ανέφερε ότι, προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι κρίσεις, μη εκλεγμένοι κεντρικοί τραπεζίτες αναγκάζονται να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις, που είναι δύσκολο να ευθυγραμμίζονται με τις δημοκρατικές αρχές και ίσως να ξεπερνούν τις αρμοδιότητες των τραπεζών.

«Στο τέλος της ημέρας, θα μπορούσε να γίνει όλο και πιο δύσκολο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να είναι προσηλωμένη στην δέσμευσή της για σταθερότητα του νομίσματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v