Σαουδική Αραβία: Κυνήγι παγκοσμίως για πετρέλαιο και αέριο

«Δεν πρόκειται πλέον να είμαστε εσωστρεφείς και επικεντρωμένοι στους πόρους του Βασιλείου», είπε ο υπουργός ενέργειας. «Προχωρώντας, ο κόσμος θα παίζει στο γήπεδο της Saudi Aramco», τόνισε ο Khalid al Falih.

Σαουδική Αραβία: Κυνήγι παγκοσμίως για πετρέλαιο και αέριο

H Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να αναπτύξει μία διεθνή επιχείρηση έρευνας και παραγωγής ενέργειας για πρώτη φορά, διπλασιάζοντας το αργό και το φυσικό αέριο, ακόμη και αν το Βασίλειο αναζητά να μειώσει την εξάρτησή του από τους υδρογονάνθρακες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο υπουργός ενέργειας και πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου «Saudi Aramco», Khalid al Falih, σημείωσε στους Financial Times ότι η επέκταση στο εξωτερικό θα είναι κριτικής σημασίας για το μέλλον της επιχείρησης.

«Δεν πρόκειται πλέον να είμαστε εσωστρεφείς και επικεντρωμένοι στους πόρους του Βασιλείου», είπε ο Falih. «Προχωρώντας, ο κόσμος θα παίζει στο γήπεδο της Saudi Aramco», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αν και η Saudi Aramco είναι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία παγκοσμίως, δεν έχει στραφεί στο εξωτερικό για την εξαγωγή πόρων, βασιζόμενη στα τεράστια εγχώρια αποθέματά της.

Ερωτηθείς για το αν η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να γίνει διεθνής παίκτης στην ενέργεια, όπως η Royal Dutch Shell ή η Exxon Mobil, αντλώντας πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο εξωτερικό, ο Falih απάντησε: «Σωστά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v