Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάρνεϊ: O κόσμος αντιμέτωπος με λεπτές ισορροπίες

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας βλέπει ως αιτίες για την πρόσφατη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας τη μετατόπιση σε πιο σφιχτές χρηματοοικονομικές συνθήκες και τις εμπορικές εντάσεις.

Κάρνεϊ: O κόσμος αντιμέτωπος με λεπτές ισορροπίες

Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αναμένεται πιθανότατα να σταθεροποιηθεί σε έναν νέο, χαμηλότερο ρυθμό, αν και η Κίνα, οι εμπορικοί πόλεμοι και ο αυξανόμενος προστατευτισμός απειλούν τις «λεπτές ισορροπίες», τόνισε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, παρέπεμψε στη μετατόπιση προς τις πιο σφιχτές χρηματοοικονομικές συνθήκες, όπως και στις εμπορικές εντάσεις, ως αιτίες για την πρόσφατη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

«Ενώ υπάρχουν κίνδυνοι για την ανάπτυξη και η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να επιβραδύνεται, ο συνδυασμός της πολιτικής αντίδρασης και οι τρέχουσες ανισορροπίες στις προηγμένες οικονομίες δείχνουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη είναι πιθανότερο να σταθεροποιηθεί τελικά γύρω από το νέο, μέτριο ρυθμό της».

«Ωστόσο αυτή είναι μία άποψη. Ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με λεπτές ισορροπίες», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση των Financial Times.

Από πολλές απόψεις, το Brexit είναι το πρώτο τεστ της νέας παγκόσμιας τάξης, τόνισε για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Βρετανία θα δεχόταν «χτύπημα» στην οικονομία της βραχυπρόθεσμα, εάν φύγει από το μπλοκ τον επόμενο μήνα χωρίς συμφωνία, πρόσθεσε.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v