Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δασμοί έπληξαν τις αμερικανικές εξαγωγές μπέρμπον

Η εκρηκτική άνοδος των εξαγωγών μπέρμπον το πρώτο εξάμηνο του έτους αντιστράφηκε απότομα μετά την επιβολή δασμών, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης των Αμερικανικών παραγωγών αποσταγμάτων.

Οι δασμοί έπληξαν τις αμερικανικές εξαγωγές μπέρμπον

Ο εμπορικός πόλεμος προκαλεί πλήγμα στις αμερικανικές εξαγωγές μπέρμπον, σύμφωνα με στοιχεία της εμπορικής ένωσης που εκπροσωπεί τους Αμερικανούς παραγωγούς αποσταγμάτων.

«Σε παγκόσμια κλίμακα, κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2018, οι εξαγωγές μπέρμπον αυξάνονταν με ρυθμό 28% (Ιαν-Ιουν: 595 εκατ. δολ)» αναφέρεται σε ανακοίνωση. «Μετά την επιβολή των ανταποδοτικών δασμών, οι εξαγωγές αυτές υποχώρησαν κατά 8,2% στα 526 εκατ. δολ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017» επισημαίνεται.

Συνολικά ωστόσο, τα αποστάγματα αμερικανικής παραγωγής είχαν συνολικά μια χρονιά ρεκόρ, με εξαγωγές 1,7 δισ. δολ. ως τον Νοέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η Ε.Ε. είναι η μεγαλύτερη αγορά, με τις εξαγωγές να ανέρχονται στα 363 εκατ. δολ. από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο και στη συνέχεια έπεσαν στα 312 εκατ. δολ. από τον Ιούλιο ως τον Νοέμβριο.

Οι εξαγωγές μπέρμπον ενισχύθηκαν στο σύνολο της χρονιάς κατά 6,6% στα 3,6 δισ. δολ. Η τεκίλα σημείωσε άνοδο 10,2% στα 3 δισ. δολ., το κονιάκ 14,2% στα $1,8 δισ. και το ιρλανδικό ουίσκι 12% στα 1 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v