Μπρέιναρντ (Fed): Αυξάνονται τα ρίσκα για το οικονομικό outlook

Τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι έχουν αυξηθεί τα ρίσκα για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, τόνισε η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Λάελ Μπρέιναρντ.

Μπρέιναρντ (Fed): Αυξάνονται τα ρίσκα για το οικονομικό outlook

Η αναπάντεχη πτώση των λιανικών πωλήσεων αποτελεί υπενθύμιση ότι υπάρχουν καθοδικά ρίσκα στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, δήλωσε την Πέμπτη η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Λάελ Μπρέιναρντ.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι λιανικές πωλήσεις βούτηξαν 1,2%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν η οικονομία ανέκαμπτε από την ύφεση.

Τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα, δείχνοντας ότι οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,1% αντί για 0,2%.

Σε συνέντευξη της στο CNBC, η κα. Μπρέιναρντ επισήμανε πως πρόκειται για στοιχεία ενός μόνο μήνα, αλλά προειδοποίησε ότι «έχουν σίγουρα αυξηθεί τα καθοδικά ρίσκα» για τις προοπτικές τις οικονομίας.

«Οπωσδήποτε ήταν κάτι που τράβηξε την προσοχή μου. Δεν θέλω να δώσω υπερβολική σημασία, αλλά σίγουρα ενισχύει την υπόθεση ότι υπάρχουν καθοδικά ρίσκα» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η κα. Brainard ανέφερε ακόμα ότι η κεντρική τράπεζα «πρέπει να λάβει υπόψη» τα νέα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v