Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Amazon εγκαταλείπει το σχέδιο κατασκευής «δεύτερου αρχηγείου» στη Νέα Υόρκη

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου επιρρίπτει ευθύνες σε τοπικούς αξιωματούχους της Νέας Υόρκης, οι οποίοι όπως τονίζει πως δεν ήταν διατεθειμένοι να συνεργαστούν.

Η Amazon εγκαταλείπει το σχέδιο κατασκευής «δεύτερου αρχηγείου» στη Νέα Υόρκη

Η Amazon επιβεβαίωσε την Πέμπτη πως δεν θα κατασκευάσει τελικά τα νέα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη, επικαλούμενη τις αντιδράσεις από τους τοπικούς αξιωματούχοι.

«Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 70% των Νεοϋρκέζων στηρίζει τα σχέδια μας και την επένδυση, τοπικοί αξιωματούχοι έχουν ξεκαθαρίσει πως αντιτίθενται στην παρουσία μας και δεν θα εργαστούν μαζί μας για την οικοδόμηση των σχέσεων που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει το εγχείρημα που εμείς και πολλοί άλλοι οραματίζονταν για το Λονγκ Άιλαντ» ανέφερε ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η εταιρεία τόνισε πως δεν θα αναζητήσει νέα τοποθεσία αντί της Νέας Υόρκης και θα προχωρήσει με το σχέδιο κατασκευής νέων κεντρικών γραφείων στη Βόρεια Βιρτζίνια.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η Amazon είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει δύο νέα «αρχηγεία» στην Ανατολική Ακτή, ενώ θα διατηρούσε ως έδρα στην Ανατολική Ακτή το Σιάτλ.

Η μετοχή της Amazon διολισθαίνει 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v