Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η PepsiCo προβλέπει πτώση 3% στα προσαρμοσμένα κέρδη το 2019

Η εταιρεία αναμένει το 2019 τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να υποχωρήσουν στα $5,50, ενώ οι αναλυτές κατά μέσο όρο προέβλεπαν άνοδο 3,5%, στα $5,86 ανά μετοχή. Πώς κινήθηκαν οι αγορές της Βόρειας Αμερικής αλλά και ο τομέας Lay's και Doritos.

Η PepsiCo προβλέπει πτώση 3% στα προσαρμοσμένα κέρδη το 2019

Πτώση στα κέρδη του 2019 αναμένει η PepsiCo, με πλήγμα από το πιο ισχυρό δολάριο, τις αυξημένες επενδύσεις στις επιχειρήσεις της και την υψηλότερη φορολογία.

Τα λειτουργικά κέρδη του τμήματος της Βόρειας Αμερικής υποχώρησαν 12% το τέταρτο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν οι δαπάνες για το marketing της Diet Pepsi και Pepsi Zero, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις διαιτητικές προτάσεις  της ανταγωνίστριας Coca Cola.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία αναμένει το 2019 τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να υποχωρήσουν 3%, στα $5,50, ενώ οι αναλυτές κατά μέσο όρο προέβλεπαν άνοδο 3,5%, στα $5,86 ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα κέρδη και τα έσοδα τετάρτου τριμήνου ήταν σε συμφωνία με τις προβλέψεις.

Οι πωλήσεις του τμήματος Frito-Lay, της μονάδας που παράγει τα πατατάκια Lay’s και τα τσιπς τορτίγιας Doritos, ενισχύθηκαν κατά 4%, το τελευταίο τρίμηνο.

Και η ανταγωνίστρια εταιρεία Coca Cola προειδοποίησε, αυτή την εβδομάδα, ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα μπορούσαν να υποχωρήσουν το 2019, επικαλούμενη το πιο ισχυρό δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v