Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Κίνα και Ευρώπη προκαλούν ανησυχία

Μολονότι θεωρούμε ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι υγιής και οι προοπτικές ευνοϊκές, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει κάποια αντίθετα ρεύματα και αντικρουόμενα μηνύματα, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Fed.

Πάουελ: Κίνα και Ευρώπη προκαλούν ανησυχία

H αμερικανική οικονομία παραμείνει ισχυρή, αλλά ελλοχεύουν κίνδυνοι, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουλ, σε επιτροπή της Γερουσίας.

Στην εξαμηνιαία του ομιλία για την κατάσταση της νομισματικής πολιτικής, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας επισήμανε ότι αυτός και άλλοι αξιωματούχοι παρακολουθούν προσεκτικά την πορεία της οικονομίας και είναι έτοιμοι να αλλάξουν πολιτική εφόσον χρειαστεί.

«Μολονότι θεωρούμε ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι υγιής και οι προοπτικές ευνοϊκές, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει κάποια αντίθετα ρεύματα και αντικρουόμενα μηνύματα» ανέφερε ο κ. Πάουελ.

«Οι χρηματοοικονομικές αγορές έγιναν πιο ευμετάβλητες προς το τέλος του έτους και οι χρηματοοικονομικές συνθήκες είναι πλέον λιγότερο υποστηρικτικές για την ανάπτυξη από ότι ήταν την περασμένη χρονιά» προειδοποίησε.

Η Κίνα και η Ευρώπη προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ η Fed παρακολουθεί και πως θα εξελιχθεί το Brexit, υποστήριξε σύμφωνα με το CNBC o κ. Πάουελ. «Θα παρακολουθούμε προσεκτικά πως εξελίσσονται τα πράγματα αυτά» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v