Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούτσιτς: Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω το διάλογο με το Κόσοβο

η ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα του Κοσόβου, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Βούτσιτς: Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω το διάλογο με το Κόσοβο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Κόσοβο, αμέσως μετά την κατάργηση των δασμών, που επέβαλε η Πρίστινα στα σερβικά εμπορεύματα.

«Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω τον διάλογο, που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια συμβιβαστική λύση» ανέφερε ο Βούτσιτς μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι «είναι καλύτερο να επιδιώκεται λύση με συμβιβασμό παρά να αναζητούνται αφορμές για σύγκρουση».

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην συνέντευξη τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό, δήλωσε ότι τα μηνύματα που φτάνουν από όλες τις πλευρές είναι ότι η ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα του Κοσόβου. «Για τη Σερβία δεν θα υπάρξει ένταξη στην Ε.Ε. εάν δεν πετύχουμε μία, οποιαδήποτε συμφωνία με τους Αλβανούς του Κοσόβου» υπογράμμισε ο Βούτσιτς.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, χαιρέτισε την αποφασιστικότητα της σερβικής ηγεσίας να συνεχίσει τον διάλογο για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου, όταν αρθούν οι δασμοί, και δήλωσε ότι η Ιταλία θα προσπαθήσει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Τζουζέπε Κόντε υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα αποτελέσει τον πρεσβευτή της Σερβίας στην προσπάθεια της να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v