Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Περιμένουμε 5,6 εκατ. τουρίστες από τη Γερμανία

«Υπήρξε αύξηση κατά 58% στις πρόωρες κρατήσεις από τη Γερμανία για την Τουρκία», δηλώνει η αρμόδια υπουργός.

Τουρκία: Περιμένουμε 5,6 εκατ. τουρίστες από τη Γερμανία

Η Τουρκία αναμένει ότι στη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα προσελκύσει 5,6 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες, υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε σε δημοσιογράφους, με αφορμή την παρουσία της Τουρκίας στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Ο κ. Ερσόι τόνισε ότι «υπήρξε αύξηση κατά 58% στις πρόωρες κρατήσεις από τη Γερμανία για την Τουρκία» και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει καταστεί ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς, έπειτα από την πτώση που είχε καταγραφεί στον αριθμό τους, το 2016 και το 2017.

«Φέτος περιμένουμε περίπου 5,6 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες να επισκεφτούν την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών θα καταφέρει να ξεπεράσει το ρεκόρ των 5,5 εκατομμυρίων επισκεπτών που είχε καταγραφεί το 2015.

Η παρουσία της Τουρκίας στην ΙΤΒ στο Βερολίνο, ξεπέρασε, φέτος τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 δήμων, ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών πρακτόρων και άλλων παρόχων υπηρεσιών τουρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v