Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων από επενδύσεις στη Βενεζουέλα

Η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία έχει ρίξει περίπου 9 δισ. δολάρια σε πρότζεκτ στη Βενεζουέλα από το 2010, αλλά δεν έχει ακόμη βγάλει τα λεφτά της, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Ρωσία: Απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων από επενδύσεις στη Βενεζουέλα

H ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft δαπάνησε μία περιουσία σε συνεργασίες στη Βενεζουέλα, αν και υποψιαζόταν ότι χάνει εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το Reuters.

Παρ’  όλα αυτά, συνέχισε τις επενδύσεις της, επειδή το Κρεμλίνο ήθελε να στηρίξει τη σύμμαχό του στη Νότια Αμερική.

Στα τέλη του 2015, στελέχη της Rosneft, της ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επενδύσεις της επιχείρησης στη Βενεζουέλα. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, η PDVSA, της χρωστούσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το πρακτορείο.

«Θα είναι έτσι για πάντα», έγραψε σε email του εσωτερικός ελεγκτής τον Νοέμβριο του 2015, εκφράζοντας παράπονα για έλλειψη προόδου όσον αφορά τις απαραίτητες εξηγήσεις για την τρύπα 700 εκατ. δολαρίων στον ισολογισμό κοινοπραξίας.

Η Rosneft έχει ρίξει περίπου 9 δισ. δολάρια σε πρότζεκτ στη Βενεζουέλα από το 2010, αλλά δεν έχει ακόμη βγάλει τα λεφτά της, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters, με βάση τις ετήσιες εκθέσεις της Rosneft, τις δημόσιες παρουσιάσεις και τα εσωτερικά έγγραφα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v