Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η μετοχή της Tesla μετά την παρουσίαση του Model Y

Σε αντίθεση με προηγούμενες εκδηλώσεις, όταν ο Ελον Μασκ ενημέρωνε ότι οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν τις «προ-παραγγελίες» τους ή τις πληρωμές κράτησης, σε αυτή την παρουσίαση δεν ανέφερε σχέδια για κρατήσεις του Model Y.

Υποχωρεί η μετοχή της Tesla μετά την παρουσίαση του Model Y

Χαμηλότερα κυμαίνονται οι μετοχές της Tesla κατά 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την αποκάλυψη του τελευταίου μοντέλου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, του Model Y, αξίας $39.000-$60.000.

Η «μεγάλη» έκδοση Υ θα έχει αυτονομία 482 χιλιόμετρα, με την τιμή εκκίνησης να τοποθετείται στα 47.000 δολάρια, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και μία μικρή έκδοση Υ με αυτονομία 370 χιλιομέτρων με τιμή εκκίνησης τα 39.000 δολάρια.

Σε αντίθεση με προηγούμενες εκδηλώσεις, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενημέρωνε ότι οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν τις «προ-παραγγελίες» τους ή τις πληρωμές κράτησης, σε αυτή την παρουσίαση δεν ανέφερε σχέδια για κρατήσεις του Model Y.

Όπως σημειώνει το CNBC, παρ΄ όλα αυτά, η εταιρεία ξεκίνησε να δέχεται διαδικτυακές παραγγελίες μετά την παρουσίαση, με πληρωμή 2.500 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Ελον Μασκ, οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2020, ενώ δεν έδωσε συγκεκριμένο guidance όσον αφορά τον όγκο των Model Y που σχεδιάζει η εταιρεία να παράγει εκείνη τη χρονιά. H μετοχή της Τesla σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v