Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Σερβία: Επενδύσεις €100 εκατ. στην εξορυκτική βιομηχανία το 2018

Το ποσό είναι τετραπλάσιο σε σχέση με το 2014, σημείωσε ο υπουργός Ορυκτού Πλούτου και Ενέργειας. Υπάρχουν τουλάχιστον 300 ενεργά ορυχεία, ενώ στον τομέα απασχολούνται περίπου 22.000 άτομα.

Σερβία: Επενδύσεις €100 εκατ. στην εξορυκτική βιομηχανία το 2018

Επενδύσεις συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ έγιναν στη διάρκεια του 2018 στην εξορυκτική βιομηχανία της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Ορυκτού Πλούτου και Ενέργειας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Άντιτς, στη διάρκεια της τελετής εορτασμού των 73 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Γεωλογίας του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Πρόκειται για επενδύσεις σε ποσό τετραπλάσιο σε σχέση με το 2014, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άντιτς, παρουσιάζοντας στοιχεία για την πορεία του συγκεκριμένου τομέα, ο οποίος αντιστοιχεί στο 1% του σερβικού ΑΕΠ, διαθέτει τουλάχιστον 300 ενεργά ορυχεία και απασχολεί περίπου 22.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Άντιτς και τα στοιχεία που μεταδίδει το ΑΠΕ, η εξορυκτική και μεταλλευτική δραστηριότητα στη χώρα καταγράφει ιδιαίτερη δυναμική, καθώς -όπως είπε- η χώρα, πέρα από τα αποθέματα ορυκτού πλούτου που διαθέτει, προσφέρει και ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων στο συγκεκριμένο κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v