Moody's: Παγκόσμια ύφεση αν δεν υπάρξει συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας έχει ρίξει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στο χαμηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση, υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's Analytics, Μαρκ Ζάντι.

Moodys: Παγκόσμια ύφεση αν δεν υπάρξει συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

H παγκόσμια οικονομία είναι πολύ πιθανό να διολισθήσει σε ύφεση, αν οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία εντός τριών μηνών, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Moody’s Analytics Μαρκ Ζάντι.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η πρόβλεψή του βασίζεται στην «εξαιρετικά εύθραυστη» επιχειρηματική εμπιστοσύνη, απόρροια του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

«Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στον πλανήτη είναι εξαιρετικά εύθραυστη», προειδοποίησε ο κ. Ζάντι σε εκπομπή του CNBC. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έρευνα την οποία διενέργησε πρόσφατα σε επιχειρήσεις η Moody’s έδειξε ότι η εμπιστοσύνη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πριν από μια δεκαετία.

«Οι επιχειρήσεις βρίσκονται πραγματικά σε οριακό σημείο και πιστεύω ότι είναι εξαιτίας του εμπορικού πολέμου. Αν δεν επιλυθεί στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, πιστεύω ότι είναι πιθανή μια παγκόσμια ύφεση», σημείωσε ο κ. Ζάντι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v