Markit: Στις 51,6 μονάδες υποχώρησε ο ΡΜΙ στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

Ηταν υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση των 51,3 μονάδων αλλά κοντά στο όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Markit: Στις 51,6 μονάδες υποχώρησε ο ΡΜΙ στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

Σε λήθαργο παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα που υποδηλώνει ότι η καθοδική πορεία της μεταποίησης σταδιακά επηρεάζει τον κυρίαρχο τομέα των υπηρεσιών.

Ο σύνθετος τελικός ΡΜΙ της IHS Markit, που θεωρείται καλή μέτρηση της γενικότερης οικονομικής υγείας, υποχώρησε στις 51,6 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 51,9 τον Φεβρουάριο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ήταν υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση των 51,3 μονάδων, αλλά κοντά στο όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

«Ο τελικός σύνθετος ΡΜΙ για τον Μάρτιο επιβεβαιώνει τον αργό ρυθμό με τον οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2019, με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων να φτάνει σε ένα από τα πιο ληθαργικά ποσοστά από το 2014», είπε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Τα στοιχεία δείχνουν σε ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, χαμηλότερα από το 0,3% που προέβλεπε έρευνα του Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v