Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιταλία θα υποβαθμίσει την πρόβλεψη ανάπτυξης στο 0,1% φέτος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός θα αυξήσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό ενώ οι κινήσεις αναμένεται να εγκριθούν από το υπουργικό στις 10 Απριλίου.

Η Ιταλία θα υποβαθμίσει την πρόβλεψη ανάπτυξης στο 0,1% φέτος

Να περικόψει τις προβλέψεις για τη φετινή ανάπτυξη και να αυξήσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό ετοιμάζεται ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους με γνώση του θέματος που επικαλείται το Bloomberg.

H οικονομία θα επεκταθεί με ρυθμό μόλις 0,1% φέτος, σύμφωνα με προσχέδιο έγγραφο, που αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό στις 10 Απριλίου, από 1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν 1% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ ο ευρύτερος δείκτης ΜΙΒ υποχωρεί 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CNBC.

«Ηταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι η ιταλική κυβέρνηση να υποβαθμίσει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη και να αυξήσει το έλλειμμα», σημειώνει ο οικονομολόγος της Berenberg, Florian Hense.

«Αναμένουμε 0% αύξηση ΑΕΠ το 2019 και το έλλειμμα στον προϋπολογισμό πιθανότατα θα κινηθεί υψηλότερα του 3%. Να αναμένετε ότι η διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναθερμανθεί μετά τις ευρωεκλογές (23-26 Μαΐου). Οι εκλογές ωστόσο μπορεί να κλονίσουν τις εγχώριες πολιτικές», προσθέτει χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v