Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Προβλέπει μείωση παγκόσμιας ανάπτυξης σε χαμηλό 10 ετών

Το Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη για τρίτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες. Βλέπει ρίσκα από τον εμπορικό πόλεμο και την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Απότομη επιβράδυνση για την ευρωζώνη.

ΔΝΤ: Προβλέπει μείωση παγκόσμιας ανάπτυξης σε χαμηλό 10 ετών

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης μείωσε την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επικαλούμενο τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις και την πιο σφιχτή νομισματική πολιτική από τη Fed.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το ΔΝΤ αναμένει πλέον ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,3% το 2019 έναντι 3,5% που ανέμενε προηγουμένως. Για το 2020 ωστόσο το ΔΝΤ αναμένει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,6%.

Το Ταμείο, το οποίο υποβάθμισε το outlook για την παγκόσμια οικονομία για τρίτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, προειδοποίησε ότι μια αποτυχία να επιλυθούν οι εμπορικές διαμάχες και μια επακόλουθη αύξηση των εμπορικών φραγμών πάνω από το προβλεπόμενο επίπεδο θα οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος των εισαγόμενων αγαθών.

Ειδικότερα, οι αναλυτές του ΔΝΤ προβλέπουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,3% το 2019 από 1,8% την περασμένη χρονιά. 

Στις ΗΠΑ, η ανάπτυξη προβλέπεται να επιβραδυνθεί στο 2,3% από 2,9% το 2019.

Συνολικά οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα αναπτυχθούν με ρυθμό μόλις 1,8% το 2019, με βάση το αναθεωρημένο World Economic Outlook του ΔΝΤ.

Στον αντίποδα, οι αναδυόμενες οικονομίες εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν με ρυθμό 4,4%. Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η μεγαλύτερη αναδυόμενη οικονομία, η Κίνα, θα αναπτυχθεί κατά 6,3% από 6,6% το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v