Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό πέντε μηνών «σκαρφάλωσε» ο πληθωρισμός στην Κίνα

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε 2,3% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, σημειώνοντας τον πιο γρήγορο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2018. Ανοδικά οι τιμές παραγωγού (+0,4%) για πρώτη φορά τους τελευταίους εννέα μήνες.

Σε υψηλό πέντε μηνών «σκαρφάλωσε» ο πληθωρισμός στην Κίνα

Στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων πέντε μηνών ενισχύθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον περασμένο μήνα στην Κίνα, με ώθηση από τα τρόφιμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε 2,3% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, σημειώνοντας τον πιο γρήγορο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2018.

Ηταν χαμηλότερα από την πρόβλεψη οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters για 2,4%, αλλά υψηλότερα από την άνοδο κατά 1,5% του Φεβρουαρίου.

Οι τιμές στα τρόφιμα κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,1%, καταγράφοντας απότομη άνοδο από το ετήσιο 0,7% του Φεβρουαρίου, λόγω της εποχικής αύξησης των τιμών στα λαχανικά και το χοιρινό.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφοντας άνοδο για πρώτη φορά τους τελευταίους εννέα μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v