Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Βρετανία μπλόκαρε τη συγχώνευση της Asda με τη Sainsburry

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τον ανταγωνισμό σημείωσε στην τελική έκθεσή της, ότι το ντιλ θα οδηγούσε σε αυξημένες τιμές στα καταστήματα, το διαδίκτυο και σε πολλά βενζινάδικα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία μπλόκαρε τη συγχώνευση της Asda με τη Sainsburry

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού μπλόκαρε την προτεινόμενη συγχώνευση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Asda (που ανήκει στη Walmart) από την αντίστοιχη εμπορική επιχείρηση Sainsbury.

Η Αρχή σημείωσε στην τελική έκθεσή της την Πέμπτη ότι το ντιλ θα οδηγούσε σε αυξημένες τιμές στα καταστήματα, το διαδίκτυο και σε πολλά βενζινάδικα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι δύο επιχειρήσεις –Sainsburry και Asda- είχαν κλείσει τη συμφωνία τον περσινό Απρίλιο.

«Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης των ανησυχιών μας, από το να μπλοκάρουμε τη συγχώνευση», τόνισε ο Stuart McIntosh, πρόεδρος της αρμόδιας Αρχής.

Υπό το ντιλ, το βρετανικό σούπερ μάρκετ Sainsburry, το νούμερο 2 του Ηνωμένου Βασιλείου και το βρετανικό Asda της Walmart είχαν συμφωνήσει στους όρους συγχώνευσης, αποτιμώντας το Asda στα 7,3 δισ. στερλίνες (10 δισ. δολάρια).

H Walmart θα κρατούσε το 42% της νέας επιχείρησης και θα έπαιρνε 2,975 δισ. στερλίνες μετρητά.

Η συμφωνία εξαγοράς του Asda θα δημιουργούσε έναν όμιλο με αξία πάνω από 10 δισ. στερλίνες και μία πιο δυνατή ανταγωνιστική επιχείρηση για τη βρετανική εταιρεία σούπερ μάρκετ Tesco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v