Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτίμηση ύψους 91,5 δισ. επιδιώκει η Uber

Στα 44 με 50 δολάρια τοποθετεί η Uber την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ενόψει της δημόσιας εγγραφής. Ζημιές 1 δισ. και έσοδα 3 δισ. για την εταιρεία κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Μέτοχος, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, η PayPal.

Αποτίμηση ύψους 91,5 δισ. επιδιώκει η Uber

 

Στα 44 με 50 δολάρια ανά μετοχή προσδιορίζει η Uber την τιμή-στόχο για τη μετοχή της, σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει 180 εκατ. μετοχές στην πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή και επιδιώκει να αντλήσει περίπου 9 δισ. δολάρια, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι αναμένεται να πουλήσουν άλλες 27 εκατ. μετοχές, ανεβάζοντας τη συνολική αξία της δημόσιας εγγραφής στα 10 δισ. δολάρια.

Η συνολική αποτίμηση της εταιρείας αναμένεται να διαμορφωθεί στα 91,5 δισ. δολάρια, ποσό που είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα 120 δισ δολάρια που σύμφωνα με επενδυτικές τράπεζες εκτιμούαν πως μπορούσε να επιτύχει η Uber το 2018. Βρίσκεται, ωστόσο, πλησιέστερα στην αποτίμηση των 76 δισ. δολαρίων που είχε πετύχει κατά την τελευταία κεφαλαιακή της ενίσχυση από διάφορους επενδυτές κατά το προηγούμενο έτος. 

Η Uber ανακοίνωσε επίσης πως η γνωστή εταιρεία διαδικτυακών συναλλαγών PayPal  θα αποκτήσει ποσοστό στην εταιρεία έναντι 500 εκατ. δολαρίων και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους πάντως η Uber ανακοίνωσε ζημιές 1 δισ. δολαρίων, με τα έσοδα να διαμορφώνονται σε 3 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v