Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνούτσιν: Στους «τελικούς γύρους» οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με Κίνα

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ δήλωσε πως ενώ οι δυο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία, ωστόσο πρέπει ακόμα να γίνει δουλειά. Αρνήθηκε να προβλέψει αν οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Μνούτσιν: Στους «τελικούς γύρους» οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με Κίνα

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εισέρχονται σε κρίσιμο σημείο, καθώς αμερικανική αντιπροσωπεία θα μεταβεί αυτήν την εβδομάδα στο Πεκίνο προκειμένου να προσπαθήσει να οριστικοποιήσει μια πολυαναμενόμενη συμφωνία που θα βάλει τέλος στην εμπορική διένεξη των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, που είναι ένας από τους επικεφαλής διαπραγματευτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως ενώ οι δυο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία, ωστόσο πρέπει ακόμα να γίνει δουλειά, και οι διαπραγματεύσεις πλησιάζουν στο σημείο όπου είτε θα αποφέρουν συμφωνία ή θα καταλήξουν χωρίς συμφωνία.

«Μπαίνουμε στους τελικούς γύρους», είπε σε συνέντευξή του στο περιθώριο του Milken Institute Global Conference στο Λος Άντζελες.

Ο κ. Μνούτσιν αρνήθηκε να προβλέψει αν οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, είπε όμως πως πιστεύει ότι και οι δυο χώρες θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία. Επίσης, αρνήθηκε να πει αν μια ενδεχόμενη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τον αμερικανό πρόεδρο να επιβάλει επιπλέον δασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v