Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα της Αγγλίας (BoE): Αμετάβλητα τα επιτόκια

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Bank of England διατήρησε τα επιτόκια στο προηγούμενο επίπεδο του 0,75%. Διατηρείται επίσης το επίπεδο αγορών εταιρικών και κρατικών ομολόγων στα 10 δισ. και 435 δισ. στερλίνες αντιστοίχως.

Τράπεζα της Αγγλίας (BoE): Αμετάβλητα τα επιτόκια

H Tράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - ΒοΕ) κράτησε σταθερά τα επιτόκια στο 0,75%, όπως και αναμενόταν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίασή της. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Διατηρείται επίσης το επίπεδο αγορών εταιρικών και κρατικών ομολόγων στα 10 δισ. και 435 δισ. στερλίνες αντιστοίχως.

Η τράπεζα προειδοποίησε ότι το Brexit εξακολουθεί να επισκιάζει το outlook για τη νομισματική πολιτική.

Η ΒοΕ αναβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, στο 1,5% από το χαμηλό δεκαετίας ύψους 1,2% που προέβλεπε τον Φεβρουάριο, αντανακλώντας τις καλύτερες διεθνείς προοπτικές.

«Το μονοπάτι της ανάπτυξης δείχνει να είναι ελαφρώς πιο ισχυρό από αυτό που αναμενόταν προηγουμένως, αλλά οριακά κάτω από τη δυναμική του», υπογραμμίζει.

Οι οικονομικές προοπτικές θα εξαρτηθούν σημαντικά από το Brexit, ενώ προσθέτει ότι η BoE εξακολουθεί να θεωρεί ότι θα υπάρξει ομαλή μετάβαση.

Οι επενδυτές υποτιμούν το πόσο πολύ θα μπορούσε η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια, σημείωσε ο επικεφαλής της Bank of England (ΒοΕ), Μαρκ Κάρνεϊ, σύμφωνα με το Reuters.

Η ΒοΕ σημείωσε ότι υπάρχει μικρός άμεσος κίνδυνος για την οικονομία από την αναμονή για μία πιο σαφή εικόνα όσον αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v