Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Στο 1,7% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Ξεπερνάει τις προσδοκίες της αγοράς, που ανέμενε άνοδο των τιμών καταναλωτή κατά 1,6%, ενώ είναι η υψηλότερη ανάγνωση από τον Οκτώβριο του 2018. Στήριξη από τους τομείς της ενέργειας και των υπηρεσιών. Στο 1,3% ενισχύθηκε ο δομικός.

Ευρωζώνη: Στο 1,7% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

O πληθωρισμός στην ευρωζώνη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,7% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, καταγράφοντας άνοδο από το 1,4% του Μαρτίου.

Η ανάγνωση ξεπερνάει τις προσδοκίες της αγοράς, που ανέμενε άνοδο των τιμών καταναλωτή κατά 1,6%, ενώ είναι η υψηλότερη από τον Οκτώβριο του 2018.

Η Ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης (5,4% έναντι 5,3% τον Μάρτιο). Ακολουθούν οι υπηρεσίες (1,9%), τα τρόφιμα, τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός, με άνοδο κατά 1,5% από 1,8% τον Μάρτιο.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τομέων των μη επεξεργασμένων τροφίμων και της Ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός, που παρακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις αποφάσεις της, διαμορφώθηκε στο 1,3% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας άνοδο από το 1% του Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 2,9% τον Μάρτιο, έναντι προσδοκίας για άνοδο 3%.



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v