Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την πορεία του Brexit χαράσσουν σήμερα κυβέρνηση και Εργατικοί

Εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, οι πιθανότητες για εκλογές ή δεύτερο δημοψήφισμα αυξάνονται. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ σημειώνει θα χρειαστεί να υπάρξει συμβιβασμός από όλες τις πλευρές.

Την πορεία του Brexit χαράσσουν σήμερα κυβέρνηση και Εργατικοί

Η κατεύθυνση του Brexit θα μπορούσε να καθοριστεί σήμερα στις συνομιλίες της βρετανικής κυβέρνησης και των Εργατικών, όπου αναμένεται να φανεί το κλίμα και η διάθεση των δύο πλευρών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, εάν αποτύχουν τελικά οι διαπραγματεύσεις, οι πιθανότητες για εκλογές ή δεύτερο δημοψήφισμα αυξάνονται. Το επόμενο βήμα θα είναι μία σειρά από ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο, αναζητώντας είτε συναίνεση είτε μία εναλλακτική.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ σημείωσε ότι ο ίδιος «προσωπικά» δεν είναι υπέρ της τελωνειακής ένωσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση σε «μακροπρόθεσμη» βάση, ενώ θα χρειαστεί να υπάρξει συμβιβασμός από όλες τις πλευρές.

Η λέξη-κλειδί εδώ είναι η «μακροπρόθεσμη» καθώς μία από τις προτάσεις που είναι στο τραπέζι του διαλόγου είναι η προσωρινή τελεωνειακή ένωση.

Παράλληλα, η Τερέζα Μέι αναμένεται να έχει συνάντηση σήμερα με τον Γκράχαμ Μπράντι, τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος. Ο Μπράντι, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να ζητήσει από τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό να ορίσει ημερομηνία για την αποχώρησή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v