Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Δικαστική ήττα της Apple για το App Store

Καταναλωτές έχουν μηνύσει την Apple για μονοπωλιακές πρακτικές στο App Store. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έφεση του τεχνολογικού κολοσσού.

HΠΑ: Δικαστική ήττα της Apple για το App Store

To Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε τη Δευτέρα το «πράσινο φως» για να εκδικαστεί η μήνυση καταναλωτών κατά της Apple, απορρίπτοντας την έφεση του τεχνολογικού κολοσσού.

Οι ενάγοντες κατηγορούν την Apple ότι μονοπωλεί στην αγορά εφαρμογών για iPhone και τους αναγκάζει να πληρώνουν υψηλότερες τιμές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δικαστές ενέκριναν απόφαση δικαστηρίου χαμηλότερης βαθμίδας η οποία αναγνώριζε το δικαίωμα των χρηστών iPhone να μηνύσουν την Apple γιατί δεν τους επιτρέπει να εγκαταστήσουν εφαρμογές από πηγές εκτός του οικοσυστήματος της και ζητάει προμήθεια 30% από τους δημιουργούς των εφαρμογών.

Η Apple έχει υποστηρίξει ότι λειτουργεί απλώς ως μεσάζοντας για τους δημιουργούς των εφαρμογών, οι οποίοι θέτουν τις δικές τους τιμές και πληρώνουν την προμήθεια.

Σημειώνεται ότι η Apple δεν επιτρέπει στους πελάτες να κατεβάζουν εφαρμογές από οποιαδήποτε άλλη πηγή πέρα από το iTunes App Store. Σε αντίθεση με το Android, οι πελάτες του iOS μπορούν να αγοράσουν εφαρμογές μόνο από αυτή την επίσημη πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v