Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Χτύπημα στην Bayer η απόφαση για αποζημίωση $2 δισ.

Το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι η γλυφοσάτη στην οποία βασίζεται το σκεύασμα τους προκάλεσε καρκίνο. Η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με 13.400 νομικές υποθέσεις που σχετίζονται με αυτή τη χημική ουσία, παρά την επιμονή της ότι είναι ασφαλής.

ΗΠΑ: Χτύπημα στην Bayer η απόφαση για αποζημίωση $2 δισ.

Αποζημίωση πάνω από $2 δισ. σε ζευγάρι που ισχυρίζεται ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup της Bayer, με βάση τη γλυφοσάτη, τους προκάλεσε καρκίνο, αποφάσισε δικαστήριο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, τη Δευτέρα.

Ηταν το πιο μεγάλο ποσό σε ετυμηγορία ενόρκων στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι σήμερα κατά της εταιρείας φαρμακευτικών και αγροχημικών προϊόντων, όσον αφορά την υπόθεση με τη συγκεκριμένη χημική ουσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μεγάλη αποζημίωση είναι πιθανό να μειωθεί λόγω αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ήταν ωστόσο η τρίτη διαδοχική απόφαση ενόρκων στις ΗΠΑ εναντίον της εταιρείας, όσον αφορά υποθέσεις και διαφορές για το Roundup, το οποίο η Bayer απέκτησε στο πλαίσιο της εξαγοράς της Monsanto, ύψους 63 δισ. δολαρίων πέρυσι. Και οι δύο άλλες αποφάσεις ήταν σε δικαστήρια στην Καλιφόρνια, μία σε κρατικό δικαστήριο και μία σε ομοσπονδιακό.

Η εξαγορά της Monsanto από την Bayer το 2016 έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο επώδυνες περιπτώσεις απογοήτευσης με ένα ντιλ. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας φαρμακευτικών και αγροχημικών προϊόντων έχασε ψήφο εμπιστοσύνης στην ετήσια γενική συνέλευση, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στη γερμανική εταιρική ιστορία. Η συνολική αξία της Bayer ανέρχεται πλέον μόνο σε $63 δισ., όσα κατέβαλε για τη Monsanto.

Η Bayer είναι αντιμέτωπη με επιπλέον 13.400 νομικές υποθέσεις που σχετίζονται με τη γλυφοσάτη, παρά την επιμονή της ότι η χημική ουσία είναι ασφαλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v