Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Deutsche Bank μετά τη UBS

«Υποβαθμίζουμε σε sell, επειδή δεν αναμένουμε ότι οι συνθήκες λειτουργίας θα βελτιωθούν κάποια στιγμή σύντομα. Είναι ευάλωτη σε εξωτερικά γεγονότα και η άνοδος των επιτοκίων είναι προς τον παρόν μακρινή ελπίδα», σημειώνει η UBS.

Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Deutsche Bank μετά τη UBS

Σε ιστορικό χαμηλό έφτασαν οι μετοχές της Deutsche Bank τη Δευτέρα, σημειώνοντας πτώση κατά 3,3%, στα €6,62, αφότου η UBS υποβάθμισε τη μετοχή της γερμανικής τράπεζας σε «sell» από «neutral».

Όπως μεταδίδει το CNBC, η UBS περιέκοψε την τιμή-στόχο για τη Deutsche από €7,80 σε €5,70, λόγω των δύσκολων εξωτερικών γεγονότων και των χαμηλών επιτοκίων.

«Υποβαθμίζουμε σε sell επειδή δεν αναμένουμε ότι οι συνθήκες λειτουργίας θα βελτιωθούν κάποια στιγμή σύντομα. Η Deutsche εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε εξωτερικά γεγονότα και η άνοδος των επιτοκίων είναι προς τον παρόν μακρινή ελπίδα», σημειώνουν οι αναλυτές της UBS, σε ενημερωτικό σημείωμα τη Δευτέρα.

Τα υψηλότερα επιτόκια δίνουν τη δυνατότητα στις τράπεζες να δανείζουν με κερδοφόρο επιτόκιο, ενώ τα πιο χαμηλά επιτόκια μπορούν να περιορίσουν τη δυνατότητα της τράπεζας να αποκομίσει κέρδη, προσθέτοντας πίεση στα περιθώρια.

Οι μετοχές της Deutsche Bank κυμαίνονται σχεδόν 5% χαμηλότερα από την αρχή της χρονιάς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v