Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 21 Ιουλίου αναμένονται οι βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε χθες πρόωρες εκλογές κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του στο κορυφαίο αξίωμα, ενώ ο Πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του.

Στις 21 Ιουλίου αναμένονται οι βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία

Η Ουκρανία πιθανόν να διοργανώσει πρόωρες εκλογές στις 21 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ένας σύμβουλος του νεοεκλεγέντος προέδρου της χώρας, του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από τις διαβουλεύσεις που είχε ο τελευταίος με βουλευτές.

"Βλέπουμε ως προτιμότερη ημερομηνία για τις εκλογές την 21η Ιουλίου 2019", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Αντρίι Μπογκντάν.

Ο ίδιος είπε ότι ο Ζελένσκι πιθανόν να ανακοινώσει σήμερα τον διορισμό κάποιων προσώπων σε υψηλόβαθμες θέσεις. Ο Μπογκντάν θεωρείται ένας από τους πιθανότερους υποψήφιους επικεφαλής της προεδρίας.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες πρόωρες εκλογές κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του στο κορυφαίο αξίωμα της χώρας. Οι εκλογές αναμενόταν να διεξαχθούν τον Οκτώβριο 2019, αλλά ο Ζελένσκι δήλωσε ότι «διαλύει τη Βούλη». Ο ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν ανακοίνωσε την παραίτησή του, επικαλούμενος διαφωνίες με τον Ζελένσκι.

Η νομοθεσία της χώρας δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να παραιτηθεί παρά μόνο μετά τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, ενώ σύμφωνα με το Σύνταγμα, το κοινοβούλιο έχει την αρμοδιότητα να ορίσει τον πρωθυπουργό. Ο Ζελένσκι όμως δεν έχει κοινοβουλευτική ομάδα που θα του επέτρεπε να σχηματίσει μια κυβέρνηση πιστή στον ίδιο, τουλάχιστον μέχρι να διεξαχθούν εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v