«Αρκούδα» η Morgan Stanley για Tesla

Η Tesla έχει γίνει υπερβολικά μεγάλη σε σχέση με τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση, ασκώντας μεγάλη πίεση στα θεμελιώδη μεγέθη, προειδοποιούν αναλυτές της Morgan Stanley.

«Αρκούδα» η Morgan Stanley για Tesla

Η Tesla δέχτηκε νέο πλήγμα την Τρίτη από αναλυτές της Morgan Stanley, οι οποίοι έκοψαν την τιμή-στόχο της μετοχής για το δυσμενές σενάριο στα 10 δολάρια από 97 προηγουμένως.

«Η ζήτηση βρίσκεται στην καρδιά του προβλήματος», επισημαίνει σε σημείωμα ομάδα αναλυτών υπό τον Άνταμ Τζόνας. «Η Tesla έχει γίνει υπερβολικά μεγάλη σε σχέση με τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση, ασκώντας μεγάλη πίεση στα θεμελιώδη μεγέθη», επισημαίνει.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το δυσμενές σενάριο προβλέπει ότι οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα θα είναι περίπου οι μισές από τον στόχο.

Η τιμή της μετοχής της Tesla έχει υποχωρήσει 38% από την αρχή του έτους και τη Δευτέρα διολίσθησε κάτω από το επίπεδο των 200 δολαρίων.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έχει δεχθεί επικρίσεις για τις αδύναμες πωλήσεις. Το πρώτο τρίμηνο παρέδωσε λίγο πάνω από 63.000 αυτοκίνητα, αλλά αναμένει να παραδώσει 100.000 αυτοκίνητα το δεύτερο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, ο CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Έλον Μασκ προκάλεσε ανησυχία όταν δήλωσε ότι η Tesla είχε ζημίες 700 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v