Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Times: Ανακοινώνει την παραίτησή της η Μέι

Η κα Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχός της σε μια διαδικασία δύο φάσεων, σύμφωνα με τους Times. Αναμένονται και άλλες παραιτήσεις βουλευτών. Ερευνάται ύποπτο αντικείμενο κοντά στη Ντάουνιγκ Στριτ.

Times: Ανακοινώνει την παραίτησή της η Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Παρασκευή την αποχώρησή της από την πρωθυπουργία, σύμφωνα με τους Times, οι οποίοι ωστόσο δεν επικαλούνται συγκεκριμένη πηγή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η κα Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχός της σε μια διαδικασία δύο φάσεων, στο πλαίσιο των οποίων δύο τελικοί υποψήφιοι θα δώσουν μάχη στην ψηφοφορία που θα κάνουν 125.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με τους Times.

Σύμφωνα με το BBC, αναμένεται να παραιτηθούν περισσότεροι Βρετανοί υπουργοί, ακολουθώντας το παράδειγμα της Άντρεα Λίντσομ, της υπουργού που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο. Η Λίντσομ υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή της, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την προσέγγιση που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στη διαδικασία της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η εκπομπή αυτή ενημερώθηκε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις υπουργών», μετέδωσε σήμερα η εκπομπή του BBC Today.

Όπως ανέφερε η Λίντσομ στην επιστολή παραίτησής της, «δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή μας μπορεί να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» του Ιουνίου του 2016 και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit.

Η Λίντσομ, η οποία είχε ταχθεί εξαρχής υπέρ του Brexit, κάλεσε την Τερέζα Μέι «να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας». «Επομένως, με μεγάλη μου λύπη και με βαριά καρδιά παραιτούμαι από την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Υποπτο πακέτο κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ

Οι δρόμοι γύρω από τα γραφεία της Ντάουνινγκ Στριτ έχουν κλείσει, καθώς η αστυνομία ερευνά ύποπτο αντικείμενο.

«Προσωρινό κλείσιμο δρόμων γύρω από το Whitehall, καθώς ερευνάται ύποπτο αντικείμενο», αναφέρεται στο μήνυμα της βρετανικής αστυνομίας στο Twitter.

H βρετανική αστυνομία με ψυχραιμία κατευθύνει τον κόσμο σε άλλους δρόμους, όπως σημειώνει το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v