Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Με ρυθμό 0,7% «έτρεξε» η ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο

Η ιδιωτική κατανάλωση κινήθηκε ανοδικά κατά 1,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2011. Ανοδικά και οι εξαγωγές, παρά τις εμπορικές εντάσεις και την επιχειρηματική αβεβαιότητα.

Γερμανία: Με ρυθμό 0,7% «έτρεξε» η ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο

Με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων οκτώ ετών ενισχύθηκαν οι δαπάνες των νοικοκυριών στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε και η δραστηριότητα στον τομέα των κατασκευών, ενώ και οι αναπάντεχα ισχυρές εξαγωγές βοήθησαν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,4% σε τριμηνιαία βάση και 0,7% σε ετήσια.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η ιδιωτική κατανάλωση κινήθηκε ανοδικά κατά 1,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2011. Οι επενδύσεις στις κατασκευές αυξήθηκαν 1,9% σε τριμηνιαία βάση.

Παρά τις εμπορικές εντάσεις και την επιχειρηματική αβεβαιότητα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από τις εισαγωγές τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v