Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κομισιόν ετοιμάζει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας

Αντιμέτωπη με πρόστιμο ως και €3,5 δισ. από την Κομισιόν μπορεί να τεθεί τον Ιούνιο η Ιταλία για το υψηλό χρέος, σύμφωνα με το Bloomberg. Ενισχύεται επτά μονάδες βάσης η απόδοση του ιταλικού 10ετούς.

Η Κομισιόν ετοιμάζει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πιθανό να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας στις 5 Ιουνίου λόγω του υψηλού χρέους της χώρας, δήλωσαν στο Reuters δύο αξιωματούχοι της ευρωζώνης. 

«Το κλίμα είναι αναμφίβολα υπέρ της ανάληψης δράσης» σημείωσε ένας αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει σε καθεστώς ανωνυμίας. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα πειθαρχικά μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν πρόστιμο ως και €3,5 δισ.

Οι πληροφορίες για επιβολή πειθαρχικών μέτρων ασκούν πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να κινείται επτά μονάδες βάσης υψηλότερα στο 2,62%. 

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι, τόνισε ότι οι επίτροποι της Ε.Ε. έχουν στείλει επιστολή στην ιταλική κυβέρνηση για τα δημοσιονομικά της. Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο επόμενος προϋπολογισμός της Ρώμης θα βασίζεται σε φορολογικές περικοπές, ένα «βασικό ζήτημα» για τους Ιταλούς.

Όπως ενημέρωσε, εάν στην επιστολή ζητούνται περικοπές στον προϋπολογισμό, θα διασφαλίσει ο ίδιος ότι η κυβέρνηση θα τις απορρίψει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v