Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σήμα» Πάουελ ότι η Fed μπορεί να μειώσει τα επιτόκια αν χρειαστεί

Η Fed θα δράσει με τον δέοντα τρόπο για να συντηρήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας, δήλωσε ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης, Τζερόμ Πάουελ.

«Σήμα» Πάουελ ότι η Fed μπορεί να μειώσει τα επιτόκια αν χρειαστεί

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι εμπορικές διαμάχες των τελευταίων ημερών επηρεάζουν το οικονομικό outlook και διαβεβαίωσε τις αγορές ότι θα δράσει με τον δέοντα τρόπο για να διατηρήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας.

«Δεν γνωρίζουμε πως ή πότε θα επιλυθούν τα θέματα αυτά. Παρακολουθούμε στενά τις επιπτώσεις των εξελίξεων αυτών για το outlook της αμερικανικής οικονομίας και όπως πάντοτε, θα δράσουμε με τον δέοντα τρόπο για να συντηρήσουμε την επέκταση, με μια ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στον συμμετρικό στόχο του 2%» ανέφερε σε ομιλία του ο κ. Πάουελ.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο κ. Πάουελ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα δράσει αν υπάρξουν και άλλες αναπάντεχα χαμηλές μετρήσεις του πληθωρισμού τους ερχόμενους μήνες.

Ο δομικός πληθωρισμός βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από τον στόχο του 2%.

«Οι συνάδελφοί μου στη FOMC και εγώ πρέπει να λάβουμε σοβαρά και λαμβάνουμε σοβαρά τον κίνδυνο ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός σε μια ισχυρή οικονομία να οδηγεί σε καθοδικές πιέσεις στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v