Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κινεζικές εξαγωγές ξαναπήραν την ανηφόρα τον Μάιο

Αυξήθηκαν κατά 1,1% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν την πιο μεγάλη πτώση των τελευταίων τριών ετών. Πώς διαμορφώθηκε η εμπορική σχέση με τις ΗΠΑ και πώς κινήθηκαν οι εισαγωγές.

Οι κινεζικές εξαγωγές ξαναπήραν την ανηφόρα τον Μάιο

Αναπάντεχη επιστροφή σε ανάπτυξη σημείωσαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Μάιο, παρά τους υψηλότερους δασμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα ωστόσο οι εισαγωγές υποχώρησαν με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων τριών σχεδόν ετών, σε μία ακόμη ένδειξη αδύναμης εγχώριας ζήτησης, που θα μπορούσε να οδηγήσει το Πεκίνο σε περαιτέρω κίνητρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,1% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ η αγορά ανέμενε μέτρια πτώση ύψους 3,8% σε ετήσια βάση, μετά την πτώση κατά 2,7% τον Απρίλιο.

Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν 4,2% μετά την πτώση κατά 13,2% του Απριλίου, ενώ οι εισαγωγές του Πεκίνου από την Ουάσιγκτον σημείωσαν μεγαλύτερες απώλειες (-26,8%), σε ετήσια βάση.

Το εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ διευρύνθηκε φτάνοντας σε υψηλό τεσσάρων μηνών, στα $26,89 δισ. από 21,01 δισ. τον Απρίλιο.

Οι εισαγωγές της Κίνας τον Μάιο ήταν πιο αδύναμες από τις αναμενόμενες, υποχωρώντας κατά 8,5%. Ηταν η πιο απότομη πτώση από τον Ιούλιο του 2016 και οδήγησε τη χώρα σε εμπορικό πλεόνασμα ύψους $41,65 δισ. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα υποχωρήσουν κατά 3,8%, αντιστρέφοντας την άνοδο του 4%, έναν μήνα νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v