Κίνα: Στο 0,6% κατέβασαν ταχύτητα οι τιμές παραγωγού τον Μάιο

Ηταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά χαμηλότερα από την άνοδο ύψους 0,9% που σημειώθηκε τον Απρίλιο. Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2,7% τον περασμένο μήνα, σε ετήσια βάση.

Κίνα: Στο 0,6% κατέβασαν ταχύτητα οι τιμές παραγωγού τον Μάιο

Ο πληθωρισμός στα εργοστάσια της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Μάιο, καθώς κινήθηκε χαμηλότερα η μεταποίηση, ενδυναμώνοντας τις ανησυχίες για τους πιο ήπιους τόνους της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η επιβράδυνση οδηγήθηκε από τις απώλειες στις τιμές των βιομηχανικών εμπορευμάτων ενώ έρχεται εν μέσω επιδείνωσης των εμπορικών σχέσεων με την Ουάσιγκτον.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΡΡΙ) ενισχύθηκε 0,6% σε σύγκριση με τον περσινό Μάιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Ηταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά χαμηλότερα από την άνοδο ύψους 0,9% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε 2,7% τον περασμένο μήνα, σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων 15 μηνών, χάρη στις υψηλές τιμές χοιρινού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v