Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένες οι εξαγωγές της Βουλγαρίας το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς

Η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους καταγράφηκε στα «ορυκτά καύσιμα, έλαια και συναφή προϊόντα».

Αυξημένες οι εξαγωγές της Βουλγαρίας το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς

Αύξηση 14,7% κατέγραψαν οι βουλγαρικές εξαγωγές σε τρίτες χώρες τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και η αξία τους διαμορφώθηκε σε 5,9 δισ. λέβα. Οι κυριότεροι εμπορικοί εταίροι της Βουλγαρίας είναι - σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Στατιστική Υπηρεσία της Βουλγαρίας - η Τουρκία, η Κίνα, η Σερβία, οι ΗΠΑ και η Βόρεια Μακεδονία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 51,9% των εξαγωγών προς τρίτες χώρες.

Μόνο τον Απρίλιο, οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 1,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018 και η αξία τους ανήλθε σε 1,4 δισ. λέβα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους καταγράφηκε στα "ορυκτά καύσιμα, έλαια και συναφή προϊόντα" (+ 54,8%), ενώ, η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στον κλάδο "είδη ταξινομημένα κατά κύριο είδος υλικού" (-9,4%).

Το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, οι εισαγωγές προς τη Βουλγαρία σημείωσαν άνοδο 9,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018 και η αξία τους ανήλθε σε 7,3 δισ. λέβα. Η μεγαλύτερη είναι η αξία των εμπορευμάτων που εισάγονται από τη Ρωσία, την Τουρκία, την Κίνα και την Αίγυπτο.

Τον Απρίλιο, οι εισαγωγές αγαθών από τρίτες χώρες στη Βουλγαρία μειώθηκαν κατά 14,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και ανήλθαν σε 1,5 δισ. λέβα.

(1 ευρώ = 1,9560 λέβα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v