Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Η Ιταλία να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε την Ιταλία να επικεντρωθεί σε μεταρρυθμίσεις που τονώνουν την παραγωγικότητα. Χαρακτήρισε κακή ιδέα την εισαγωγή «παράλληλου νομίσματος».

Λαγκάρντ: Η Ιταλία να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις

Η Ιταλία πρέπει να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που τονώνουν την παραγωγικότητα και να ακολουθήσει μια δημοσιονομική πολιτική η οποία διατηρεί την εμπιστοσύνη των επενδυτών, σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. 

Ερωτώμενη για την ιδέα της εισαγωγής ενός παράλληλου νομίσματος με τη μορφή μίνι ομολόγων (mini-BOTS) για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών η κ. Λαγκάρντ απάντησε: «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι για την πληρωμή καθυστερούμενων οφειλών που δεν απαιτούν τη δημιουργία τέτοιων εργαλείων»

H επικεφαλής του ΔΝΤ, σημείωσε ακόμα ότι η ευρωζώνη πρέπει να σχεδιάζει τον προϋπολογισμό της με στόχο τη σταθεροποίηση της οικονομίας και όχι μόνο τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και σύγκλισης.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του Eurogroup, η κα. Λαγκάρντ τόνισε ακόμα πως η Ε.Ε. πρέπει να απλοποιήσει τους δημοσιονομικούς της κανόνες. «Πιστεύουμε ότι εκτός από την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση, που θα απασχολήσουν σήμερα τους υπουργούς, θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη και η σταθερότητα» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η κα. Λαγκάρντ. 

«Η απλοποίηση των δημοσιονομικών κανονισμών θα βοηθούσε επίσης να αποφευχθούν οι αμφισημίες και τα περιθώρια παρερμηνείας. Το χρέος πρέπει να είναι o πυλώνας και οι δημόσιες δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ το επιχειρησιακό εργαλείο» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v