Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό έξι ετών «σκαρφαλώνει» ο χρυσός

Την άνοδο του πολύτιμου μετάλλου στηρίζει η αποδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο υποχωρεί από τα μέσα της τελευταίας εβδομάδας, όταν η Fed έδωσε σήμα για μείωση επιτοκίων, εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική οικονομική ανάπτυξη.

Σε νέο υψηλό έξι ετών «σκαρφαλώνει» ο χρυσός

Συνεχίζεται το ράλι του χρυσού την Τρίτη, με τις τιμές να χτυπούν νέο υψηλό άνω των έξι ετών, καθώς αποδυναμώνεται το δολάριο και ενισχύονται οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται 1,3%, στις 1.438,6 δολάρια/ουγγιά, «σκαρφαλώνοντας» στο πιο υψηλό σημείο από τον Μάιο του 2013.

Την άνοδο στηρίζει η αποδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο υποχωρεί από τα μέσα της τελευταίας εβδομάδας, όταν η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έδωσε σήμα για μείωση επιτοκίων, εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική οικονομική ανάπτυξη.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,1%, στα 95,94.

Την πορεία του χρυσού στηρίζουν και οι γεωπολιτικές εντάσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,2%, στα 57,79 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση κατά 0,3% κυμαίνεται στα $64,65. Το φυσικό αέριο κινείται οριακά χαμηλότερα (-0,04%), στα $2,30 ανά εκατομμύριο BTU.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v