Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό τριετίας το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο

Ο βασικός δείκτης οικονομικού κλίματος διολίσθησε στις 103,3 μονάδες από 105,2 ένα μήνα νωρίτερα. Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στη Γερμανία, όπου η πτώση ήταν 2,9 μονάδες και στην Ιταλία (μείον 1,5 μονάδα).

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό τριετίας το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο

Το οικονομικό κλίμα στις 19 χώρες του ευρώ υποχώρησε στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών ετών τον Ιούνιο, καθώς η εμπιστοσύνη κινήθηκε σημαντικά χαμηλότερα στις μεγαλύτερες οικονομίες του μπλοκ και κυρίως στη Γερμανία και την Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε ότι ο βασικός δείκτης οικονομικού κλίματος διολίσθησε στις 103,3 μονάδες από 105,2 ένα μήνα νωρίτερα. Είναι το πιο χαμηλό σημείο από τον Αύγουστο του 2016.

Η πτώση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της αγοράς, που ανέμενε να φτάσει στις 104,6 μονάδες.

Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στη Γερμανία, όπου η πτώση ήταν 2,9 μονάδες και στην Ιταλία (μείον 1,5 μονάδα). Η εμπιστοσύνη επίσης μειώθηκε σε Γαλλία, Ολλανδία και Ισπανία.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη επίσης υποχώρησε κατά 0,7 μονάδες. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διολίσθησε στο 0,17 από 0,30 τον Μάιο, καταγράφοντας την τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία αρνητική κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v