Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ρυθμό 3,1% «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο

Δεν αναθεωρήθηκε σε σύγκριση με τη δεύτερη μέτρηση. Υπενθυμίζεται ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η οικονομία των ΗΠΑ είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2%.

Με ρυθμό 3,1% «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο

Η τρίτη μέτρηση του ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς δημοσιεύθηκε την Πέμπτη και έδειξε ότι η οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 3,1%, σε ευθυγράμμιση με τη δεύτερη μέτρηση. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα διατηρηθεί στο 3,1%. 

Παρά την αμετάβλητη ανάγνωση, η ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανών αναθεωρήθηκε χαμηλότερα και οι επιχειρηματικές επενδύσεις σε προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας ήταν πιο ισχυρές από ότι αναμενόταν.

Υπενθυμίζεται ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2%.

Τον Ιούλιο κλείνουν 10 χρόνια διαδοχικής ανάπτυξης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περίοδο στην ιστορία της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο η δυναμική της επιβραδύνεται, με τη μεταποίηση να δίνει «μάχη», το εμπορικό έλλειμμα να διευρύνεται ξανά και τον τομέα της κατοικίας να σημειώνει ήπιες κινήσεις.

Η ανάπτυξη στις καταναλωτικές δαπάνες αναθεωρήθηκε χαμηλότερα, στο 0,9% από 1,3% προηγουμένως, που είναι και το πιο χαμηλό του τελευταίου έτους.

Οι επιχειρηματικές δαπάνες για εξοπλισμό υποχώρησαν κατά το μη αναθεωρημένο 1%, ενώ οι κρατικές επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 2,8%.  

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα εταιρικά κέρδη υποχώρησαν κατά 3,1% το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η μέτρηση αναθεωρήθηκε από την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για πτώση 3,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v